Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Příspěvky

Zahájena rekonstrukce strojovny chlazení a ledové plochy zimního stadionu STARS v Karviné

30. 6. 2010

V měsíci červnu jsme ve spolupráci s finskou společností Prorink International Co. zahájili velkou rekonstrukci ledové plochy a strojovny chlazení zimního stadionu v Karviné. Akce představuje celkovou výměnu technologie chlazení (dodávka finského Prorinku), novou ledovou plochu, nové mantinely, rekonstrukci sněžných jam a v neposlední řadě celkovou rekonstrukci cvičné ledové plochy. Fotodokumentaci připravujeme a o postupu prací Vás budeme na našich stránkách průběžně informovat.

 

 

Po dlouhotrvající nepřízni počasí práce v areálu Lodiček opět v plném proudu

9. 6. 2010

ObrazekPo mnohadenním deštivém počasí, kdy jsme se na stavbě téměř topili, byly práce opět rozjety "naplno". Více v celém příspěvku.

 

 

Na stavbě Lodiček montujeme ocelové konstrukce

2. 6. 2010

ObrazekI když stavbařům nepřející počasí nás pronásleduje už téměř měsíc, v areálu Lodiček se práce nezastavily a nový kanál již přemostila první ze dvou lávek. A nutno podotknout, že s přesností práce se vypořádali jak stavbaři, tak dodavatel ocelové konstrukce. Lávka byla osazena bez nejmenšího zakolísání.

 

 

Zemní práce na propojovacím kanálu z důvodu počasí a velkého přítoku spodní vody omezeny

5. 5. 2010

ObrazekPři současném deštivém počasí čerpáme 18.000 litrů za minutu a pohyb nákladních vozidel na staveništi je z důvodu těžkého terénu téměř nemožný. Na své si přijde jen rypadlo Hyundai na pásovém podvozku, které provádí postupné profilování koryta nového kanálu.

 

 

Areál Lodiček po měsíci od zahájení stavby

27. 4. 2010

ObrazekNelehké založení stavby vlastní loděnice, způsobené trvalým přítokem spodní vody máme téměř za sebou a na stavbě jsou vidět první zdi, které budou tvořit skladiště lodí. Dá se říci, že základ pro krásnou dřevostavbu je téměř připraven.

 

Více v celém příspěvku a také v Archivu aktualit.

 

Výstavba areálu loděnice v plném proudu - vody

31. 3. 2010

ObrazekVýstavba se rozjela naplno a první problémy nenechaly na sebe dlouho čekat, když se zjistilo, že celý poloostrov je jen nános na štěrkovém dně bývalého řečiště a hladina spodní vody jej jen spojená nádoba s okolním jezerem.

 

První reportáž z výstavby nové loděnice v Parku Boženy Němcové v Karviné

17. 3. 2010

ObrazekPo oficiálním předání staveniště dne 16.3.2010 byly následující den zahájeny přípravné práce na regeneraci území loděnice v Parku Boženy Němcové v Karviné. Reportáž televize Polar můžete shlédnout zde.

 

 

Výstavba loděnice v Parku Boženy Němcové v Karviné

16. 3. 2010

ObrazekRekonstrukce III. etapy okolí loděnice zahrnuje území na poloostrově v okolí objektu loděnice památkově chráněného přírodně krajinářského parku v rozsahu schválené základní studie, je aktualizací předešlého projektu z roku 1999, na který bylo vydáno stavební povolení, a byl postupně v předešlém období již částečně realizován.
>>>